20. februar 2016

Sådan bruger du denne side

Velkommen til den historiske jødiske begravelsesplads Mosaisk Nordre Begravelsesplads - eller bare "Møllegade", hvor 6000 danske jøder ligger begravet. Fordi det er jødisk skik, at graven er den afdødes evige eje, bliver grave aldrig sløjfet - og derfor ligger de 6000 jøder stadig her under de mægtige lindetræers skygge. Derfor kalder vi på hebraisk begravelsespladsen for Beit Olam - eller på dansk: Evighedens Hus.

Her på siden kan du læse om godt 80 af de mest betydningsfulde, spændende eller bare kuriøse af de personer, som ligger begravet, ligesom du kan se film om en lang række af dem. Du kan også dykke ned i begravelsespladsens historie og læse mere om de jødiske traditioner bag død og begravelse og meget andet.80 markerede gravsteder
Rundt på pladsen er de 80 gravsteder markeret med grønne skilte og helt korte biografier. Her på siden kan du læse og se mere om personerne. Du finder en liste over alle de omtalte personer her.
Læs mere


Kort over pladsen
Begravelsespladsen dækker omkring 13.500 kvadratmeter, og besøgende kan komme tæt på de fleste gravsteder via de anlagte stier, som vi beder besøgende om ikke at forlade. Du finder et kort over pladsen her.
Læs mere


15 film
Du kan se film om begravelsespladsens historie og en række af de personer, hvis gravsteder er markeret. Scan QR-koden på skiltet ved gravstedet - eller gå direkte til alle filmene lige her.
Se mere


Historien
Begravelsespladsen er i høj grad et billede de de danske jøders historie fra 1600-tallet og frem. Her kan du bl.a. læse artikler om pladsens historie, hvad der står på gravstenene, hvordan død og begravelse foregår i jødedommen.
Læs mere

Podcast: Din egen rundvisning
Med dine egne høretelefoner i ørerne kan du følge en rundvisning rundt på begravelsespladsen. En tur, der tager cirka en time. Du kan også høre alle de øvrige historier, som er produceret
Copyright © 2016 Møllegade