21. februar 2016

E-17-25 Moses Israel Cohen

Moses Israel Cohen blev født i København i 1788. Han ernærede sig som silke- og klædekræmmer i Klareboderne og blev gift med Emilie Frænkel i 1811. De fik tre børn.

Men allerede i 1816 døde Moses Israel Cohen i en alder af 29 år og blev begravet i E-17-25 i Møllegade, få måneder efter sønnen Hermans fødsel.

Tre år senere giftede Emilie sig med Joel Israel Brandes, og børnene fik både deres far og stedfars efternavne. Den yngste søn hed altså nu Herman Cohen Brandes, og han blev selv gift med Emilie Bendix, hvis bedstefar Emanuel Bendix oprindeligt kom fra Ungarn og blev underrabbiner i København. Herman og Emilie fik tre sønner, som på hver deres måde satte markante aftryk i det danske samfund. Selv om de stadig også hed Cohen efter deres bedstefar, kender vi dem bedst som Georg, Ernst og Edvard Brandes.

Georg Brandes var kritiker og litterat. Ernst Brandes var vekselerer, men kendes især for sit journalistiske virke. Deres lillebror Edvard Brandes var politiker, minister og medstifter af Det Radikale Venstre – og medstifter af dagbladet Politiken sammen med Herman Bing og Viggo Hørup.
Copyright © 2016 Møllegade