21. februar 2016

C-7 David Amsel Meyer

Finansmanden David Amsel Meyer blev født i enten 1753 eller -55 i København. Han var søn af købmanden Amsel Jacob Meyer, men hans præcise fødselsår hersker der nogen usikkerhed om.

David Amsel Meyer fik ikke nogen særlig uddannelse, men viste tidligt store evner som købmand, og han begyndte i en ung alder som selvstændig handlende.

David Amsel Meyer kunne trække på kreditter fra slægtninge i Altona og Amsterdam og grundlagde i 1793 handelshuset Meyer & Trier sammen med sin nevø, S. S. Trier.

I begyndelsen af 1800-tallet var Danmark i krig, og David Amsel Meyer kom i tæt kontakt med først finansminister Schimmelman, før han i 1808 blev kaldt til kong Frederik 6. David Amsel Meyer blev økonomisk rådgiver for kongen og ydede stor indflydelse på de danske finanser og udnævnt til hofråd.

I 1811 trak David Amsel Meyer sig fra firmaet, hvor Mendel Levin Nathanson tidligere var blevet optaget som partner.

Privat var David Amsel Meyer gift med kusinen Jacobine. De fik ingen børn, så han efterlod sin formue til jødiske skoler og plejehjem. David Amsel Meyer døde i 1813 og ligger begravet i C-7-36, side om side med Jacobine.
Copyright © 2016 Møllegade