21. februar 2016

E-17-14 Moses Marcus Melchior

Moses Marcus Melchior blev født i Hamburg i 1736 og indvandrede i København omkring 1760. Han var søn af den tyske købmand Marcus Melchior.

Vel ankommet i København grundlagde Moses Marcus Melchior handelshuset Moses & Søn G. Melchior, som importerede varer fra Dansk Vestindien og var et datidens største handelshuse.Det var angiveligt meningen, at firmaet skulle have heddet Moses G. Melchior & Søn, men at en auktionarius fik byttet om på ordene. Sikkert er det i hvert fald, at G’et stod for sønnen Gerson Melchior (begravet i G-8-8), som overtog firmaet efter sin fars død i 1817.

Senere blev firmaet Moses & Søn G. Melchior drevet af barnebarnet Moritz Gerson Melchior, som flyttede firmaets og familiens domicil til Højbro Plads 21 med udsigt til Christiansborg. Moritz Gerson Melchior ligget begravet i MB-20.

Moses Marcus Melchior var gift med Rachel Zipora Rosbach. De fik 14 børn. Moses Marcus Melchior anses for at være Melchior-slægtens stamfar her i Danmark. Fra ham nedstammer bl.a. den tidligere danske overrabbiner Bent Melchior og den nuværende overrabbiner Jair Melchior.
Copyright © 2016 Møllegade